1 stiklinė rupiai maltų avižinių dribsnių;
vandens;
saujelė džiovintų vaisių.
(patogu sumalti kavamale), vandens (tiek, kad tešla išeitų kaip blynams arba kaip skysta grietinė), saujelė džiovintų vaisių.
GAMINIMAS:
Gautus rupius avižinius miltus sumaišyti su vandeniu (jo riekia tiek, kad tešla išeitų kaip blynams arba kaip skysta grietinė), įberti džiovintų vaisių. Viską išmaišius, šaukštu dėti po truputį tešlos ant kepimo popieriaus. Sausainius kepti orkaitėje kol šiek tiek pagels ir sukietės.
Taip pat galima iškepti vientisą didelį blyną ir jį supjaustyti mažais gabalėliais.
Avižinius sausainius galima kepti ir be priedų. Nedėjus į sausainius nei džiovintų vaisių, nei cukraus, jiems natūralų saldumą suteiktų avižos.
Pastaba: Avižinius dribsnius patogu sumalti kavamale.