Plikyta tešla receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Plikyta tešla


INGREDIENTAI:

Žiupsnelis druskos;
50 g sviesto;
1 valg. š. cukraus (saldžiam kepiniui);
150 g miltų;
4 kiaušiniai.


GAMINIMAS:

250 ml vandens, druską, sviestą ir cukrų (jei jo dedama) užvirinti nedideliame puode ir nukelti nuo viryklės. Iš karto suberti visus miltus ir maišyti, kol susidarys vientisa tešla. Puodą vėl padėti ant viryklės ir kaitinti maišant, kol susiformuos lengvai nuo puodo kraštų atsiskiriantis tešlos gniužulas, o ant puodo dugno atsiras baltų apnašų sluoksnis. Puodą nukelti nuo viryklės, šiek tiek ataušinti ir po truputį supilti išplaktus kiaušinius. Tešlą ataušinti. Kepti 220-240°C temperatūros orkaitėje. Per pirmąsias 15 kepimo minučių orkaitės durelių atidarinėti negalima.

Pastaba: Plikyta tešla naudojama plikytiems pyragaičiams, eklerams, spurgoms, riestainiams ir kitiems kepiniams ruošti. Šiek tiek kitokią, bet taip pat labai skanią plikytą tešlą gausite jei naudosite 80 g sviesto ir 125 g miltų.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668