Tešlai:
6 kiaušiniai;
130 g medaus;
150 g miltų;
1 valg. š. kakavos miltelių
1 arb. š. cukraus.
Įdarui:
850 ml indelis konservuotų abrikosų puselių;
1 valg. š. medaus;
1 valg. š. krakmolo;
400 ml grietinėlės;
2 pak. grietinėlės standiklio;
Citrininės melisos lapelių papuošti.
GAMINIMAS:
Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros. Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų ir kartu su medumi bei 3 šaukštais drungno vandens suplakti į vientisą masę. Miltus sumaišyti su kakavos milteliais ir trynių mišiniu. Įmaišyti išplaktus baltymus. Tešlą tepti ant skardos, išklotos kepimo popieriumi, ir kepti 12-15 min. Iškeptą biskvitą dėti ant cukrumi pabarstyto drobinio rankšluosčio, susukti ir ataušinti.
Abrikosus padėti, kad nuvarvėtų skystis. Atmatuoti 250 ml sulčių, likusių nuo konservuotų abrikosų (jei tiek nėra- įpilti truputį vandens). Abrikosus supjaustyti mažais gabalėliais, kelias puseles pasilikti papuošimui. Abrikosų sultis užvirinti su medumi. Supilti su vandeniu sumaišytą krakmolą. Suberti abrikosų gabalėlius ir pastatyti, kad atauštų.
Grietinėlę išplakti su standikliu ir sumaišyti su abrikosų kremu. Vyniotinį išvynioti ir aptepti abrikosų ir grietinėlės kremu. Truputį kremo pasilikti papuošimui. Biskvitą vėl susukti ir aptepti likusiu kremu. Puošti abrikosų skiltelėmis bei citrininės melisos lapeliais.