4 gabalėliai kiaulienos filė (maždaug po 150 g kiekvienas),
2 kriaušės, 100 g sūrio su mėlynuoju pelėsiu,
2 šaukštai konjako arba brendžio,
druskos, maltų pipirų ir aitriųjų paprikų,
šaukštas sviesto, aliejaus kepti.
GAMINIMAS:
Mėsą įtrinkite druska, prieskoniais ir pakepinkite aliejuje. Kriaušes nulupkite, perpjaukite pusiau, pašalinkite sėklas, sudėkite į verdantį vandenį ir keletą minučių pavirkite. Ant kiekvieno mėsos gabalėlio dėkite po pusę kriaušės, ant jų - krėskite iš 50 g sūrio, išsukto sviesto ir konjako sumaišytą masę. Galiausiai viršų pabarstykite likusiu sūriu ir šaukite į karštą orkaitę. Kepkite, kol sūris šiek tiek išsilydys (apie 10 minučių). Tiekite su šviežiomis daržovėmis, skanu ir su bruknių uogiene.