4 porcijoms:
90 g sviesto;
2 plonais griežinėliais supjaustyti nedideli porai;
90 ml vandens;
Druska ir ką tik sumalti juodieji pipirai;
2 valg. š. pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus;
1 smulkiai sukapotas laiškinis svogūnėlis;
350 g rizoto ryžių;
90 ml sauso baltojo vyno;
3 stiklinės (750 ml) verdančio daržovių sultinio;
Ką tik sutarkuota 1 citrinos žievelė;
1 citrinos žievelė supjaustyta plonomis juostelėmis;
2 valg. š. susmulkintų rozmarinų (ir dar viena šakelė papuošimui);
100 g ką tik sutarkuoto parmezano (Parmigiano Reggiano) sūrio.
GAMINIMAS:
Ant žemos ugnies didelėje keptuvėje ištirpdykite 4 šaukštus sviesto. Sudėkite porus ir pakepinkite, kol šiek tiek suminkštės (2-3 min.). Supilkite vandenį ir įberkite druskos. Kaitinkite apie 20min., kol porai visai suminkštės.
Ant vidutinės ugnies kitoje didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų. Sudėkite laiškinius svogūnėlius ir pakepinkite, kol pasidarys permatomi (3-4 min.). Suberkite ryžius ir pakepinkite 2 min. Supilkite vyną ir kaitinkite, kol išgaruos (2-3 min.). Sudėkite porus, supilkite skystį, kuriame jie kepė, ir gerai išmaišykite. Įpilkite ½ stiklinės (125 ml) sultinio ir kaitinkite, kol susigers. Įmaišykite sutarkuota citrinos žievelę, rozmarinus, pagardinkite druska bei pipirais. Dalimis, po ½ stiklinės (125 ml) pilkite sultinį, gerai maišydami, kad susigertų, kol suminkštės ryžiai (15-18 min.). Įmaišykite likusį sviestą bei parmezaną. Papuoškite citrinos žievelės juostelėmis, rozmarino šakelėmis ir patiekite karštą.