4 porcijoms:
150ml riebios grietinėlės;
4 susmulkintos česnako skiltelės;
Žiupsnelis šafrano;
1 cinamono lazdelė;
60 ml pirmo spaudimo alyvuogių aliejaus;
15 g nulupto ir plonai supjaustyto šviežio imbiero;
300 g ilgagrūdžių ryžių;
150 g šviežių arba šaldytų žirnių;
Apie 600 ml verdančio vandens;
Druska.
GAMINIMAS:
Nedideliame dubenėlyje sumaišykite grietinėlę, česnaką, šafraną ir cinamoną. Ant žemos ugnies dideliame prikaistuvyje įkaitinkite aliejų, sudėkite imbierą ir pakepkite 2 min. Suberkite ryžius bei žirnius ir pakepinkite dar 2 minutes. Supilkite vandenį ir įberkite druskos. Gerai išmaišykite ir kaitinkite, kol užvirs. Kaitinkite, kol ryžiai sugers visą skystį (apie 10 min.). Jei kaitinant ryžiai kibs prie prikaistuvio dugno, įpilkite dar šiek tiek vandens. Pašalinkite cinamono lazdelę iš grietinėlės. Supilkite grietinėlę į ryžius ir viską gerai sumaišykite. Uždenkite ir kaitinkite ant labai mažos ugnies, kol ryžiai sugers grietinėlę ir suminkštės (apie 5 min.). Sudėkite rizotą į indą ir patiekite karštą.