Rizotas su upėtakiu ir imbieru receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Rizotas su upėtakiu ir imbieru


INGREDIENTAI:

4 porcijoms:

90 ml pirmo spaudimo alyvuogių aliejaus;
250 g nedideliais kubeliais supjaustytos upėtakio filė;
1 smulkiai supjaustytas laiškinis svogūnas;
350 g rizoto ryžių;
90 ml sauso balto vyno;
3 stiklinės (750 ml) verdančio daržovių sultinio;
1 arb. š. ką tik sumalto imbiero;
Druska ir ką tik sumalti juodieji pipirai.


GAMINIMAS:

Ant vidutinės ugnies didelėje keptuvėje įkaitinkite 45 ml aliejaus. Sudėkite upėtakio gabalėlius ir pakepinkite 3-4 min. Nukelkite nuo ugnies, upėtakio gabalėlius sudėkite į atskirą indą, taip pat supilkite ir aliejų, kuriame kepė.

Toje pačioje keptuvėje įkaitinkite likusį aliejų, sudėkite susmulkintą laiškinį svogūnėlį ir pakepinkite, kol suminkštės (apie 3 min.). Sudėkite ryžius ir pakepinkite apie 2 min. Supilkite vyną ir leiskite išgaruoti (2-3 min.). Maišant, kad susigertų, dalimis pilkite sultinį- po ½ stiklinės (125 ml), kol ryžiai suminkštės (15-18 min.). Įmaišykite imbierą, sudėkite druską bei pipirus. Įdėkite upėtakio gabalėlius kartu su aliejumi, kuriame jie kepė ir gerai sumaišykite. Patiekalą sudėkite į serviravimo indą ir patiekite karštą.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668