Traškios salotos su lašinukais, avokadu ir riešutais receptas  
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Traškios salotos su lašinukais, avokadu ir riešutais


Recepto įvertinimas:5 balai5 balai5 balai5 balai5 balai


INGREDIENTAI:

4 porcijoms:

1 valg. š. sviesto;
250 g supjaustytų mažais kubeliais lašinukų;
8 nedideliais kubeliais supjaustytos riekelės baltos duonos;
350 g įvairių salotų lapų;
100 g susmulkintų riešutų;
1 didelis nuluptas ir kubeliais supjaustytas avokadas;
60 ml aukščiausios rūšies alyvuogių aliejaus;
1 valg. š. balzaminio acto;
1 valg. š. prancūziškų garstyčių;
Druska ir ką tik sumalti juodieji pipirai.

GAMINIMAS:

Keptuvėje ant vidutinio karštumo ugnies išlydykite sviestą ir apie 5 min. pakepinkite lašinukus, kol paruduos. Mediniu šaukštu išimkite paskrudusius lašinukus ir suberkite juos ant virtuvinių servetėlių. Leiskite atvėsti. Pakepinkite keptuvėje duoną (apie 3min.), kol gražiai ir iš visų pusių apskrus. Tuomet išimkite ir leiskite atvėsti.

Didelės salotinės dugną išklokite salotų lapais, tuomet dėkite lašinukus, riešutus bei avokadą. Atskirame dubenėlyje šakute suplakite aliejų, actą, garstyčias, druską ir pipirus. Apšlakstykite salotas gautu užpilu ir švelniai išmaišykite. Apibarstykite skrudinta duona ir patiekite.

1 balas 2 balai2 balai 3 balai3 balai3 balai 4 balai4 balai4 balai4 balai 5 balai5 balai5 balai5 balai5 balai

Paieška
Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.. »
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668