300 g ryžių, 500 g pomidorų,
100 g konservuotų žirnelių,
100 g konservuotų kukurūzų,
50 g liesos rūkytos mėsos,
2 šaukštai aliejaus,
2 šaukštai sutarkuoto fermentinio sūrio,
1 šaukštas sviesto,
2 skiltelės česnako, druskos.
GAMINIMAS:
Paskrudinti aliejuje supjaustytas česnako skilteles. Išimti jas, o į puodą sudėti nuluptus ir smulkiai supjaustytus pomidorus. Maišant troškinti nepridengus, kol atsiras tirštas padažas. Ryžius išvirti biriai (turėtų būti kietoki). Ištepti taukais atsparų karščiui indą. Ryžius išmaišyti su padažu, suberti nukoštus žirnelius bei kukurūzus ir pusę sutarkuoto sūrio. Perdėti į indą, pabarstyti likusiu sūriu, ant viršaus uždėti sviesto drožles ir rūkytos mėsos griežinėlius. Kepinti 25 min. orkaitėje.