Apelsininis keksas (Ramunės) receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Apelsininis keksas (Ramunės)


INGREDIENTAI:

200 g minkšto sviesto,
200 g cukraus, 3 kiaušiniai,
4 tryniai, 150 g miltų,
1 citrinos žievelė,
2 apelsinų žievelės,
2 šaukštai apelsino sulčių,
100 g krakmolo,
100 g smulkintų migdolų,
100 g apelsinų cukatų,
2 šaukšteliai kepimo miltelių,
1 kiaušinio baltymas glajui,
150 g miltinio cukraus glajui,
2 šaukštai apelsino sulčių glajui.


GAMINIMAS:

Sviestą išsukti su cukrumi iki baltumo. Sukant sudėti po vieną visus kiaušinius ir trynius.Miltus persijoti kartu su krakmolu ir kepimo milteliais.Į išsuktą kiaušinių masę sudėti nutarkuotas citrinos ir apelsinų žieveles, įberti truputį druskos ir supilti 2 šaukštus apelsinų sulčių. Viską gerai išmaišyti ir suberti persijotus miltus, krakmolą ir kepimo miltelius. Dar kartą išmaišyti, suberti pusę susmulkintų cukatų.Pailgą keksui skirtą formą ištepti sviestu ir iškloti sviestiniu popierium.Supilti gautą masę, kepti 180°C temperatūroje ne mažiau 1 val. 20 min.Iškeptą keksą išimti iš formos ir dar karštą aptepti glajumi.Glajui baltymą išplakti su miltiniu cukrumi, baigiant plakti supilti sultis. Keksą apibarstyti likusiomis cukatomis

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668