600 g. jautienos nugarinės,
200 g. šviežių arba šaldytų mėlynųjų slyvų,
jautienos prieskonių mišinio,
smulkintų rozmarinų,
vienos citrinos sulčių,
šaukštelis cukraus, druskos,
3 šaukštai aliejaus kepimui.
GAMINIMAS:
Filė nuplauname ir nusausiname. Sumaišome druską, cukrų, jautienos prieskonius, rozmarinus ir citrinos sultis. Mišinį gerau įtriname į mėsą. Palaikome apie 10 minučių. Paruoštą mėsą dedame į "kepimo rankovę". Į ją įpilame aliejaus ir sudedame slyvas arba įpilame jų sulčių. Kepame 220 laipsnių karštumo orkaitėje maždaug 50 minučių.
Iškepusią mėsą atvėsiname. Laikome šaldytuve 6 valandas. Paskui supjaustome griežinėliais. Tiekiame su virtomis daržovėmis: morkomis, žiediniais kopūstais, konservuotais žirneliais ar kt.