400 g. jautienos faršo,
100 g. riebios kiaulienos faršo,
2 kiaušiniai, 100 g. batono,
100 ml. pieno,
2 šaukštai miltų,
2 svogūnai,
žiupsnelis bazilikų,
maltų juodųjų pipirų,
druskos, žalumynų papuošti,
riebalų kepti.
GAMINIMAS:
Jautienos ir kiaulieno faršą sudedame į gilų dubenį. Įmušame kiaušinius. Batoną išmirkome piene, nuspaudžiame ir grūdame, kol nelieka gumuliukų. Sudedame į mėsos faršą. Mėsą maišome tol, kol masė tampa puri. Baigdami maišyti sudedame smulkiai supjaustytus svogūnus, suberiame miltus, pasūdome, įberiame pipirų ir bazilikų.
Iš mėsos padarome 3-4 cm. skersmens apskritus kukulius. Kepame 230 laipsnių karštumo orkaitėje maždaug 45 minutes. Kukulius tiekiame karštus arba šaltus kaip užkandį. Papuošiame žalumynais. Tiekiame su duona arba karštomis bulvėmis ir daržovėmis.