180 ml pieno,
100 g cukraus,
4 kiaušinių tryniai,
125 g pusiau saldaus trupinto (juodojo) šokolado,
1 šaukštas želatinos miltelių,
23 cm skersmens, 2,5 cm storio parduotuvėje pirktas biskvitas,
500 ml tirštos grietinėlės,
Tarkuoto pusiau saldaus baltojo šokolado, papuošti.
GAMINIMAS:
Užvirinkite pieną mažoje keptuvėje ant mažos ugnies. Suplakite cukrų ir kiaušinius vidutinio dydžio dubenyje iki balkšvos ir tirštos masės. Iš lėto supilkite pieną į kiaušininį mišinį nuolat pamaišydami. Vėl supilkite į keptuvę ir užvirinkite. Nukelkite nuo ugnies prieš pat užverdant. Atvėsinkite 5 minutes, paskui sudėkite šokoladą ir želatiną ir maišykite, kol ištirps. Atvėsinkite. Sudėkite biskvitą į 23 cm skersmens formą. Apšlakstykite romu. Suplakite grietinėlę iki standžių putų ir supilkite į šokoladinį mišinį. Sukrėskite mišinį ant biskvito. Atvėsinkite šaldytuve, kol sustings, apie 4 valandas. Papuoškite tarkuotu šokoladu prieš pat patiekdami.