4 porcijos:
90ml pirmo spaudimo ekstra alyvuogių aliejaus,
2 skiltelės susmulkinto česnako,
750g supjaustytų sagos dydžio grybų,
Druska, šviežiai grūsti juodieji
pipirai,
250g pancetos ar kumpio gabalėlių,
500g spagečių,
2 valgomieji šaukštai smulkiai
kapotų petražolių,
120g šviežiai tarkuoto avies pieno
sūrio arba parmezano.
GAMINIMAS:
Į didelę keptuvę įpilkite 4 valgomuosius šaukštus aliejaus ir pakaitinkite ant vidutiniškai karštos ugnies. Sudėkite česnaką ir kepinkite jį apie 3 minutes, kad gražiai pagelstų Sudėkite grybus ir kepkite apie 10 minučių, kol jie suminkštės. Pagardinkite druska ir pipirais. Likusį aliejų supilkite į mažą keptuvę ir vidutiniškai pakaitinkite. Sudėkite pancetą/kumpį ir apkepinkite 3-4 minutes, kad gražiai apskrustų. Pancetą sudėkite į keptuvę su grybais. Gerai išmaišykite ir pakepinkite ant mažos ugnies dar 2 minutes.
Tuo tarpu dideliame pasūdyto vandens kiekyje išvirkite spagečius, virkite apie 12 minučių, kad liktų apykiečiai. Gerai nukoškite ir sudėkite į keptuvę su grybų mišiniu. Maišydami dar pakepinkite 1 minutę. Sudėkite petražoles ir pagardinkite pipirais. Dar kartą išmaišykite ir perdekite į serviravimui skirtą indą. Apibarstykite šviežiai tarkuotu sūriu ir patiekite karštus.