Aštri lęšių sriuba receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Aštri lęšių sriuba


INGREDIENTAI:

12 porcijų:
700 g geltonųjų lęšių,
1 lauro lapelis,
5 česnako skiltelės,
200 g svogūnų,
12 šaukštų alyvuogių aliejaus,
1 aitrioji paprika,
1 šaukštas kmynų,
1,7l. tirpaus daržovių sultinio,
druskos, pipirų,
4 šaukštai baltojo vyno acto,
400 g fetos, porų svogūnėlių,
1 šaukštas džiovintų aitriųjų paprikų
gabaliukų.


GAMINIMAS:

Lęšius siete perlieti šiltu vandeniu. Suberti į puodą, užpilti 1 litru vandens, įdėti lauro lapelį ir išspaustą česnako skiltelę. Virti ant vidutinės ugnies apie 20 minučių.

Likusias česnako skilteles, svogūnus nulupti, smulkiai supjaustyti ir pakepinti puode su 4 įkaitinto aliejaus šaukštais. Aitriąją papriką nuplauti, išimti sėklas, supjaustyti žiedeliais. Po 3 minučių į puodą suberti kmynus ir paprikos žiedelius (pagal skonį).

Supilti sultinį ir lęšius pavirti dar 15 minučių, kol suminkštės. Trečdalį sriubos sutrinti elektriniu plakikliu iki purumo ir vėl supilti į puodą. Paskaninti druska, pipirais ir actu. Fetą supjaustyti kubeliais, suberti į sriubą. Porų svogūnėlius nulupti, supjaustyti žiedeliais ir prieš patiekiant apibarstyti sriubą.
Džiovintus aitriųjų paprikų gabaliukus trumpai pakaitinti keptuvėje, supilti aliejų, palikti 5 minutes. Šiuo mišiniu pagardinti sriubą.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668