Pagrindas:
120 g. sviesto,
200 g. biskvitinių sausainių,
Kremas:
16 g. želatinos,
2 citrinos,
500g. mascarpone sūrio,
250 g. vanilinio jogurto,
120 g. cukraus,
400 ml. grietinėlės.
GAMINIMAS:
Pagrindui saisainius sutrupinti, o sviestą išlydyti. Išardomą formą iškloti kepimo popieriumi ir sudėti sausainius sumaišytus su sviestu. Paviršių išlyginti ir paspausti. Atšaldyti 30 min.
Želatiną užpilti nedideliu kiekiu šalto vandens ir išbrinkinti. Citrinas nuplauti, nutarkuoti žievelę, o sultis išspausti. Išmaišyti sūrį, jogurtą, citrinos sultis, tarkuotą žievelę ir cukrų. Želatiną pašildyti kol išsileis. Maišant jogurto masę, plona srovele supilti želatiną. Kai tik tortas pradės stingti, įmaišyti stadžiai išplaktą grietinėlę. Masę supilti ant sausainių ir įdėti į šaldytuvą. Kai masė jau bus apstingus, šakute sušiaušti paviršių (nedaryti to per vėlai, nes gausis išdraskymai, o ne pašiaušimas). Kuomet pilnai sustings (maždaug po 3val.), apdėti uogomis ir lengvai apsijoti cukraus pudra.