Tešla:
4 kiaušiniai,
200 g margarino,
2 stiklinės miltų,
4 šaukštai bulvių krakmolo,
1 stiklinė cukraus,
1 šaukštas kepimo miltelių,
migdolų esencijos.
Masė:
300 g aguonų,
1 kiaušinis,
šaukštas slyvų (aš dėjau bruknių) džemo,
džiovintų vaisių, stiklinė cukraus.
Puta :
4 baltymai,
6 šaukštai cukraus.
GAMINIMAS:
Margariną ištriname su cukrumi ir tryniais, suberiame miltus, kepimo miltelius, migdolų esenciją. Baltymus išplakame ir sumaišome su tešla. Dedam į skardą, ant viršaus dedam aguonų masę. Kepam apie 40 min. Tada uždedam putas ir dar kepam apie 10 min.
Aguonų masei vaisius pamirkom, aguonas nuplikinam ir viską sumaišom. Palaukiam, kol ištirps cukrus, įmušame kiaušinį ir gerai išmaišome