1,5 stiklinės raudonųjų pupelių,
2 l. vandens, 1 svogūnas,
50g. nuvalytų graikinių riešutų,
0,5 šaukšto miltų,
2 šaukštai sviesto,
maltos raudonosios aitriosios paprikos,
druskos, petražolių lapelių.
GAMINIMAS:
Pupeles nuplauname, suberiame į puodą, užpilame šaltu vandeniu, įberiame druskos, uždengiame ir užverdame. nugriebiame putas ir verdame 1-1,5val. ant silpnos ugnies. Svogūną nulupame, smulkiai supjaustome, pakepiname svieste, suberiame miltus, maltą aitriąją papriką ir dar truputį pakepiname. Supilame į sriubą, suberiame sutrintus arba sumaltus graikinius riešutus, pasūdome ir verdame 15-20min. Tiekdami į stalą, įberiame susmulkintų petražolių lapelių.