2 bulvių 2 svogūnų,
1 morkos, 1 poro stiebo,
50 g rūkytų lašinių,
250 ml mėsos sultinio,
250 g midijų, baziliko,
raudonėlio, raudonųjų pipirų,
kvapniųjų pipirų, 250 ml pieno,
petražolių arba koriandro,
druskos.
GAMINIMAS:
Nuskusti bulves ir morkas, nulupti svogūnus. Porą perpjauti išilgai ir nuplauti. Visas daržoves supjaustyti 0,5 cm storio kubeliais. Lašinius supjaustyti mažais gabaliukais ir pakepinti iki permatomumo. Į puodą sudėti daržoves ir troškinti 1 minutę. Po to į mėsos sultinį sudėti midijas, baziliką, pipirų ir ant silpnos ugnies virti sriubą 20 minučių. Baigiant virti, įpilti pieno, dar kartą sriubą užvirti. Baziliko lapelius nuplauti, supjaustyti siauromis juostelėmis ir sudėti į sriubą. Sriubą pabarstyti pjaustytais žalumynais ir patiekti su balta duona.