Meduoliniai sausainukai receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Meduoliniai sausainukai


INGREDIENTAI:

300 g medaus,
75 g sviesto,
250 g miltų,
pakelio kepimo miltelių,
šaukštelio cinamono,
0,5 šaukštelio kardamono,
po žiupsnelį maltų gvazdikėlių bei muskatų,
žiupsnelio druskos,
150 g džiovintų abrikosų.

Papuošimui:
migdolų,
40 g moliūgų sėklų,
50 g konservuotų kokteilinių vyšnaičių.


GAMINIMAS:

Medų ir sviestą kaitinkite ant silpnos ugnies, kol išsilydys. Palikite atvėsti. Miltus, kepimo miltelius, prieskonius ir druską sumaišykite. Džiovintus vaisius susmulkinkite, užsijokite miltus bei prieskonius, sukrėskite į medaus bei sviesto masę ir užminkykite tešlą. Suvyniojusi ją į foliją, 3 val. padėkite į šaldytuvą.

Atvėsusią tešlą dėkite ant folijos lakšto, viršų uždenkite kitu folijos lakštu ir iškočiokite.

Iš lakšto išpjaustykite kvadratėlius ir išdėliokite kepimo popieriumi ištiestoje skardoje. Meduoliukus papuoškite migdolais, moliūgų sėklomis bei kokteilinėmis vyšnaitėmis ir 15 min. pašaukite į 180°C karštumo orkaitę.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668