300 g medaus,
75 g sviesto,
250 g miltų,
pakelio kepimo miltelių,
šaukštelio cinamono,
0,5 šaukštelio kardamono,
po žiupsnelį maltų gvazdikėlių bei muskatų,
žiupsnelio druskos,
150 g džiovintų abrikosų.
Papuošimui:
migdolų,
40 g moliūgų sėklų,
50 g konservuotų kokteilinių vyšnaičių.
GAMINIMAS:
Medų ir sviestą kaitinkite ant silpnos ugnies, kol išsilydys. Palikite atvėsti. Miltus, kepimo miltelius, prieskonius ir druską sumaišykite. Džiovintus vaisius susmulkinkite, užsijokite miltus bei prieskonius, sukrėskite į medaus bei sviesto masę ir užminkykite tešlą. Suvyniojusi ją į foliją, 3 val. padėkite į šaldytuvą.
Atvėsusią tešlą dėkite ant folijos lakšto, viršų uždenkite kitu folijos lakštu ir iškočiokite.
Iš lakšto išpjaustykite kvadratėlius ir išdėliokite kepimo popieriumi ištiestoje skardoje. Meduoliukus papuoškite migdolais, moliūgų sėklomis bei kokteilinėmis vyšnaitėmis ir 15 min. pašaukite į 180°C karštumo orkaitę.