Sūrio tortas su mangų putėsiais receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Sūrio tortas su mangų putėsiais


INGREDIENTAI:

Torto pagrindui:
180 g sausainių "Gaidelis",
50 g tirpinto sviesto.

Pirmajam sluoksniui:
600 g kreminio ne mažiau nei 20-24 proc. riebumo sūrio arba riebesnės pertrintos varškės,
4 kiaušiniai,
300 ml grietinėlės,
3/4 stiklinės cukraus,
1/2 šaukštelio vanilės,
3 1/2 šaukšto miltų.

Antrajam sluoksniui:
2 prinokę mangai (600g),
12 šaukštelių želatinos,
300 ml grietinėlės,
1/2 šaukšto cukraus,
1 šaukštas citrinų sulčių.


GAMINIMAS:

Trintuvu susmulkintus sausainius sumaišykite su sviestu, gautą masę sudėkite į torto formą ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10 minučių. Leiskite atvėsti.

Pirmajam sluoksniui paruošti į plaktuvo dubenį sudėkite sūrį, įmuškite kiaušinius, įpilkite grietinėlės, įberkite cukraus, vanilės, miltų. Viską trumpai paplakite, kad visi ingredientai gražiai susimaišytų.

Gautą masę supilkite ant atvėsusio pagrindo ir dėkite į iki 160 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite 45 m inutes. Išėmus pyragą leiskite atvėsti ir tik tuomet gaminkite antrąjį sluoksnį.

Mangus nuluokite, išimkite kaulus, minkštimą sutrinkite iki piurė. Želatiną išmirkykite nedideliame kiekyje vandens ir šildykite, kol ištirps. Grietinėlę išplakite su cukrumi, tada sudėkite mangų piurė, įpilkite citrinų sulčių ir želatinos. Viską sumaišykite ir supilkite ant pirmojo sluoksnio. Palikite sustingti.Iš formos išimkite tortą ir papuoškite uogomis, galite puošti pasitelkę savo fantaziją.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668