Tortas "Žmonėms" receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Tortas "Žmonėms"


INGREDIENTAI:

Šokoladiniam biskvitui:
210 g cukraus,
160 g miltų,
1 šaukštelis kepimo miltelių,
80 g kakavos,
žiupsnelis druskos,
2 kiaušiniai,
1/2 stiklinės pasukų,
150 g tirpinto sviesto,
150 g tirpinto šokolado.

Riešutiniam biskvitui:
70 g lazdynų riešutų miltų (jiems riešutus reikia pakepinti, nulupti ir sumalti),
100 g cukraus pudros,
3 kiaušinių baltymai,
2 1/2 šaukšto cukraus,
140 g pakepintų ir nuluptų lazdynų riešutų.

Kakaviniam biskvitui:
40 g kakavos,
35 g miltų,
3 1/2 šaukšto bulvių krakmolo,
75 g sviesto,
9 didelių kiaušinių tryniai,
150 g cukraus,
5 didelių kiaušinių baltymai.

Šokoladiniam-karameliniam ganašui:
90 g juodojo šokolado,
60 g pieninio šokolado,
70 g cukraus,
10 g sūdyto sviesto,
135 ml grietinėlės,
165 g sviesto.

Šokoladiniam kremui:
200 g kremo "Nutella",
50 g tirpinto pieninio šokolado,
30 g pūstų ryžių,
15 g tirpinto sviesto.

Šokoladinei grietinėlei:
140 g pieninio šokolado,
220 ml grietinėlės.

Spanguolių uogienei:
3 saujos šviežių spanguolių,
2 šaukštai cukraus.


GAMINIMAS:

Dubenyje sumaišykite šokoladiniam biskvitui skirtus sausus produktus: cukrų, išsijotus miltus, kepimo miltelius, kakavą ir druską. Ten įmuškite kiaušinius, supilkite pasukas, pravėsusį tirpintą sviestą bei šokoladą ir gerai išsukite tešlą. Iki 165 laipsnių įkaitintoje orkaitėje kepkite biskvitą apie pusantros valandos.

Riešutiniam biskvitui skirtus lazdynų riešutų miltus sumaišykite su cukraus pudra, persijokite. Iki standžių putų išplakite baltymus su cukrumi. Į juos atsargiai įmaišykite riešutų ir pudros mišinį. Skardą išklokite kepimo popieriumi.

Ten sukrėskite saldžią riešutinę masę, išlyginkite paviršių. Ant viršaus berkite per pusę perpjautus riešutus. Juos lengvai įspauskite į tešlą. Kepkite iki 160 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 35 minutes.

Kakaviniam biskvitui skirtą kakavą, miltus, bulvių krakmolą persijokite ir sumaišykite. Sviestą ištirpinkite ir atvėsinkite. Trynius išplakite su puse kiekio cukraus. Atskirai gerai išplakite baltymus su likusiu cukrumi. Sausus produktus ir ketvirtį baltymų įmaišykite į trynius, tuomet po šaukštelį šios masės įmaišykite į ištirpintą sviestą.

Į tešlą įmaišykite likusius baltymus ir sviestą. Tešlą atsargiai išmaišykite ir sukrėskite į paruoštą skardą. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių.

Ganašui juodąjį ir pieninį šokoladą susmulkinkite ir sumaišykite. Į puodą supilkite pusę cukraus ir kaitinkite, kol pradės tirpti. Tuomet supilkite likusį cukrų ir virkite, kol taps sodrios rudos spalvos. Atsargiai dėkite sūdytą sviestą ir labai atsargiai, atsitraukus nuo puodo, kad neaptaškytų burbuliuojanti karšta masė, išmaišykite.

Tada atsargiai supilkite grietinėlę ir smarkiai maišant užvirinkite karamelę. Ji turi būti vientisa. Pusę karštos karamelės užpilkite ant šokolado ir gerai išmaišykite. Šokoladui ištirpus, supilkite likusią karamelę ir vėl išmaišykite. Sviestą išsukite iki purumo. Pravėsusią šokolado masę sumaišykite su puriu sviestu.

Viską gerai išsukite - kad masė taptų vientisa. Šį kremą tepkite ant šokoladinio biskvito. Kitame dubenyje eilės tvarka sumaišykite šokoladiniam kremui skirtus produktus. Šį kremą tepkite ant riešutinio biskvito.

Šokoladinei grietinėlei skirtą pieninį šokoladą susmulkinkite. Grietinėlę užvirinkite ir pilkite ant šokolado. Gerai išmaišykite ir, kai pravės, pastatykite nakčiai į šaldytuvą. Šaltą šokoladinę grietinėlę atsargiai išplakite. Ji taps puri labai greitai, todėl svarbu nepersistengti. Šis kremas bus tepamas ant kakavinio biskvito.

Spanguolių uogienei skirtas uogas sutrinkite su cukrumi. Formuokite tortą. Ant padėklo dėkite šokoladinį biskvitą ir plonai užtepkite spanguolių uogienės. Tuomet tepkite ganašą.Ant jo klokite riešutinį biskvitą, tepkite šokoladinį kremą. Jį apšlakstykite keliais šaukštais rūgščios uogienės.

Dabar dėkite kakavinį biskvitą, o ant jo tepkite šokoladinės grietinėlės sluoksnį. Tortas paruoštas, telieka jį papuošti. Puoškite tortą cukraus glajumi ir apibarstykite mažaisiais mėgstamais saldainiukais.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668