Tortas "Juodasis miškas" receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Tortas "Juodasis miškas"


INGREDIENTAI:

4 biskvitams:
280 g miltų,
90 g kakavos miltelių,
1 šaukštelis kepimo miltelių,
1 šaukštelis sodos,
300 g cukraus,
žiupsnelis druskos,
2 maži kiaušiniai,
90 ml bekvapio aliejaus,
180 ml pieno,
180 ml verdančio vandens.

Vyšnių sluoksniui:
300 g šaldytų vyšnių (sezono metu naudokite šviežias),
3 šaukštai cukraus,
1 šaukštas krakmolo,
1 šaukštas brendžio (romo).

Kremui:
600 ml grietinėlės,
250 g maskarponės sūrio,
50 g cukraus pudros.

Papuošti:
kokteiliams skirtų vyšnaičių,
šviežių mėtų lapelių.


GAMINIMAS:

Išimkite atitirpinti vyšnias ir iki 180 laipsnių įkaitinkite orkaitę. Miltus, kakavą, kepimo miltelius ir sodą persijokite į dubenį, įberkite cukraus ir druskos, gerai išmaišykite. Kitame dubenyje elektriniu plaktuvu išplakite kiaušinius, po truputį supilkitealiejų, pieną ir gerai išplakite.

Šį kiaušinių mišinį pamažu įmaišykite į miltus ir atsargiai išplakite iki vientisos masės. Tuomet į tešlą supilkite verdantį vandenį, gerai išmaišykite. Kad būtų greičiau, naudokite dvi atsegamas formas. Jas ištepkite sviestu, išklokite sviestiniu popieriumi, į kiekvieną pripilkite po ketvirtį tešlos, pašaukite į įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 30 minučių.

Patikrinkite mediniu pagaliuku - įsmeigtas į biskvito vidurį, jis turi likti sausas ir švarus. Biskvitus 10 minučių palikite vėsti formose, tuomet atsargiai išimkite, nuimkite popierių ir palikite ataušti.Taip iškepkite likusius du lakštus.

Kol kepa biskvitai, ruoškite tortui pertepti skirtus sluoksnius: atitirpintas vyšnias sudėkite į puodą, pakaitinkite, kol išsiskirs sultys, suberkite cukrų ir maišykite, kol šis ištirps. Atskirame puodelyje krakmolą sumaišykite su šlakeliu susidariusio vyšnių sirupo - jo pilkite tiek, kad išeitų skysta košelė, ir ją supilkite į vyšnias.

Gerai išmaišykite, užvirinkite ir pavirkite minutę, kol sutirštės, tada supilkite brendį, išmaišykite ir palikite atvėsti kambario temperatūroje. Tuomet imkitės kremo: grietinėlę ir maskarponę plakite tol, kol kremas ims tirštėti, suberkite cukraus pudrą ir plakite, kol kremas taps standus.

Kai biskvitai ir vyšnios atšals, kremą padalinkite į keturias dalis, vyšnias - į tris ir imkitės konstruoti tortą: ant didelės lėkštės dėkite biskvitą, aptepkite ketvirčiu kremo, dėkite trečdalį vyšnių, ant viršaus-biskvitą, kremo, vyšnių ir vėl-biskvitą, kremo, vyšnių, uždėkite paskutinį biskvitą ir aptepkite likusiu maskarponės kremu.

Tortą padėkite nakčiai į šaldytuvą. Prieš patiekiant viršų papuoškite geltonomis ir rausvomis kokteilinėmis vyšnaitėmis bei šviežiais mėtų lapeliais.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668