Vasaros uogų tortas receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Vasaros uogų tortas


INGREDIENTAI:

Pagrindui:
150 g migdolų,
100 g saulėgrąžų,
žiupsnelis druskos,
cinamono,
50 g mirkytų razinų,
100 g mirkytų slyvų,
50 g kokosų aliejaus.

Kokosų ir žaliųjų citrinų sluoksniui:
100 g anakardžių riešutų,
200 ml vandens,
150 g kokosų drožlių,
50 ml medaus,
2 žaliųjų citrinų žievelių ir sulčių,
žiupsnelis druskos,
50 ml kokosų aliejaus.

Mėlynių ir braškių sluoksniui:
100 g anakardžių,
200 ml vandens,
150 kokosų drožlių,
50 ml medaus,
2 šaukštai ispaniškų šalavijų (chia) sėklų,
žiupsnelis druskos,
1 šaukštelis cinamono,
100 ml kokosų aliejaus,
1/2 stiklinės mėlynių,
1/2 stiklinės braškių.

Braškių sluoksniui:
100 g anakardžių,
200 ml vandens,
150 g kokosų drožlių,
100 ml medaus,
2 šaukštai ispaninių šalavijų sėklų,
4 šaukštai burokėlių sulčių,
1 šaukštelis cinamono,
žiupsnelis druskos,
100 ml kokosų aliejaus,
1 stiklinė braškių.

Papuošti:
šilauogių,
granatų sėklų,
kokosų drožlių,
ispaninių šalavijų sėklų.


GAMINIMAS:

Torto pagrindui smulkintuvu rupiai sumalkite migdolus ir saulėgrąžas. Įberkite druskos, cinamono. Sumaišykite su razinomis, slyvomis ir kokosų aliejumi. Šiuo mišiniu išklokite apskritos torto formos nuimamais kraštais dugną. Torto pagrindas turėtų būti 1-1.5 centimetro storio.

Pirmam, kokosų ir citrinų, sluoksniui smulkintuvu sumalkite vandeniu užpiltus anakardžius. Tada berkite kokosų drožles, įpilkite medaus. Paskui suberkite nuo dviejų citrinų nutarkuotas žieveles, supilkite sultis, įberkite druskos, supilkite ištirpintą kokosų aliejų ir viską gerai išsukite. Gautą tirštą vienalytę masę pilkite ant torto pagrindo.

Antram, mėlynių ir braškių, sluoksniui masę ruoškite taip pat, tik pačioje pabaigoje, supilus mėlynes ir braškes, masę smulkintuvu sukite labai trumpai - kad nesumaltos liktų uogų sėklytės. Tuomet tyrę pilkite ant citrininio sluoksnio ir tortą pusvalandžiui dėkite į šaldiklį.

Trečią viršutinį sluoksnį gaminant visus produktus taip pat smulkinkite smulkintuvu ir maišykite tokia pat tvarka, kaip ir kitiems sluoksniams. Baigtą tortą šaldykite 1-2 valandas. Papuoškite šilauogėmis, granatų sėklomis, kokosų drožlėmis ir ispaninių šalavijų sėklomis. Kol patieksite, laikykite šaldytuve.


Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668