Biskvitui:
5 kiaušiniai,
150 g cukraus,
145 g miltų,
1 g smulkios druskos,
50 g vanilinio cukraus,
75 ml pieno,
1 1/2 šaukštelio kepimo miltelių.
Kremui ir biskvitui apšlakstyti:
200 ml apelsinų sulčių,
10 g želatinos,
80 ml apelsinų likerio,
300 g baltojo šokolado,
300 g šaltalankio tyrės,
500 ml grietinėlės.
GAMINIMAS:
Gaminant biskvitą pirmiausia kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių. Baltymus lėtai išplakite plakikliu. Į kitame dubenyje esančius trynius suberkite persijotus miltus, paskui supilkite visus kitus ingredientus, išplakite plakikliu iki vientisos masės.
Į ją sudėkite išplaktus baltymus, viską atsargiai išmaišykite. Kepimo formą ištepkite sviestu, sukrėskite tešlą ir pašaukite į iki 170 laipsnių įkaitintą orkaitę, kepa 35 minutes. Nevarstykite orkaitės - biskvitas subliūkš. Iškepusį biskvitą palikite atvėsti kambario temperatūroje ir tik paskui padalykite į tris vienodo dydžio lakštus.
Kremas. Į pusę kiekio apelsinų sulčių suberkite želatiną ir mirkykite 15 minučių. Kol želatina tirpsta, apelsinų likerį sumaišykite su likusiomis sultimis ir apšlakstykite biskvitą.
Susmulkintą šokoladą sudėkite į dubenėlį ir kaitinkite ant garų vonelės, kol ištirpsta. Į nuimtą nuo garų šokolado masę supilkite šaltalankių tyrę, gerai išmaišykite. Įpilkite išplaktos grietinėlės, tirpintos želatinos ir vėl viską gerai išmaišykite.
Tada formuokite tortą. Apelsinų likeriu ir sultimis sulaistytą biskvito lakštą aptepkite kremu, prieš tai padalinkite į keturias dalis: trys - tepti tarp biskvitų ir viena tortui apglaistyti. Tepkite kremą ir dėkite biskvito lakštą, taip susluoksniuokite visą tortą. Galiausiai tortą apibarstykite kepintais smulkintais žemės riešutais, papuoškite šviežiomis braškėmis.