Skanus tortas receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Skanus tortas


INGREDIENTAI:

Biskvitui:
5 kiaušiniai,
125 g cukraus,
žiupsnelis druskos,
125 g miltų,
1 šaukštelis kepimo miltelių.

Kremui:
500 ml 35 proc. riebumo grietinėlės,
1 stiklinė (200 g) cukraus,
2 šaukštai bulvių krakmolo,
2 stiklinės (2 pakeliai) aguonų,
šlakelis romo,
2 šaukštai cukraus pudros,
300 g sviesto.

Biskvitui sudrėkinti ir tortui papuošti:
250 ml brendžio,
1 stiklinė razinų,
1 plytelė konditerinio šokolado,
2 pakeliai migdolų drožlių.


GAMINIMAS:

Iš vakaro užmerkite brendyje razinas. Prieš pradedant ruošti biskvitą, įjunkite orkaitę, kad įkaistų iki 200 laipsnių. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių. Į baltymus suberkite pusę kiekio cukraus ir išplakite iki standžių putų.

Į kitame dubenyje esančius trynius suberkite likusį cukrų, įdėkite žiupsnelį druskos ir plakite apie 8 minutes, kol cukrus visiškai ištirps, o masė keliskart padidės. Į trynių masę maišydami pamažu suberkite persijotus miltus ir kepimo miltelius. Galiausiai sudėkite išplaktus baltymus, atsargiai išmaišykite ir sukrėskite į sviestu išteptą kepimo formą.

Orkaitės karštį sumažinkite iki 180 laipsnių ir kepkite biskvitą apie 35 minutes. Nevarstykite orkaitės durelių, kitaip biskvitas subliūkš. Iškeptą palikite atvėsti kambario temperatūroje ir tik paskui supjaustykite lakštais.

Kol biskvitas vėsta, visą dėmesį sutelkite kremui. Beveik visą grietinėlę (pusę stiklinės palikite)supilkite į puodą. Suberkite cukrų, išmaišykite, statykite ant viryklės ir palaukite, kol užvirs. Per tą laiką į pusę stiklinės grietinėlės įdėkite 2 šaukštus bulvių krakmolo ir maišykite, kol ištirps. Į užvirusią grietinėlę su cukrumi supilkite ištirpintą krakmolą ir vėl palaukite, kol užvirs.

Kavamale sumalkite aguonas ir supilkite į puodą su grietinėle. Įpilkite šlakelį romo. Jeigu trūksta saldumo, būtinai įdėkite kelis šaukštus cukraus pudros. Atskirai dubenyje gabaliukais supjaustykite sviestą. Šiltą aguonų ir grietinėlės masę pamažu ilkite ant sviesto, kad jis nepradėtų lydytis: užpilkite dalį masės - šaukštu patrinkite su sviestu, vėl užpilkite - vėl patrinkite. Taip trinkite, kol neliks gumuliukų.

Formuokite tortą: biskvito lakštus saulaistykite brendžiu su jame per naktį mirkytomis razinomis: vienam lakštui - 3-4 šaukštai brendžio su razinomis. Ant sudrėkinto lakšto dėkite maždaug po 4 šaukštus aguonų, grietinėlės ir sviesto masės. Taip susluoksniuokite visą tortą - 6-7 lakštus. Konditerinį šokoladą sulaužykite gabaliukais ir suberkite į puodelį. Jį įstatykite į kitą puodą su verdančiu vandeniu. Ištirpusiu šokoladu apliekite tortą ir apibarstykite migdolų drožlėmis.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668