500 g baltųjų pupelių,
1/2 puodelio alyvuogių aliejaus,
1svogūnas,
3 morkos,
1 saliero stiebas,
2 šaukštai koncentruotos pomidorų tyrės,
druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Iš vakaro pupeles užmerkite. Nusunkite, suberkite į puodą, pripilkite vandens tiek, kad apsemtų, užvirkite ir virkite apie 40 minučių. Nusunkite vandenį ir pupeles palikite kiaurasamtyje.
Puode įkaitinkite 2 šaukštus alyvuogių aliejaus, pakepinkite smulkintą svogūną. Suberkite kubeliais pjaustytas morkas ir su lapeliais supjaustytą saliero stiebą. Kepinkite 2-3 minutes.
Įmaišykite koncentruotą pomidorų tyrę, ją gerai ištrinkite. Suberkite pupeles, užpilkite karštu vandeniu, kad apsemtų. Virkite apie 30 minučių. Pabarstykite druska ir pipirais. Galiausiai supilkite likusį aliejų, pavirkite porą minučių ir patiekite.