Duona su alyvuogėmis (Graikija) receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Duona su alyvuogėmis (Graikija)


INGREDIENTAI:

650 g vandens,
25 g šviežių arba 9 g sausų mielių,
1 šaukštelis cukraus,
1 kg miltų,
2 šaukšteliai druskos,
5 šaukštai alyvuogių aliejaus,
300 g žaliųjų ar juodųjų alyvuogių be kauliukų.


GAMINIMAS:

Dalį vandens sumaišykite su mielėmis ir cukrumi. Miltus ir druską suberkite į dubenį, viduryje padarykite duobutę ir supilkite vandenį su mielėmis. Supilkite likusį vandenį (viso gali neprireikti). Minkykite, kol tešla nelips prie rankų. Pamažu supilkite alyvuogių aliejų ir išminkykite. Jei tešla taps labai lipni, įberkite dar šiek tiek miltų.

Suberkite gabaliukais supjaustytas alyvuoges ir įminkykite į tešlą. Suformuokite kamuoliuką, įdėkite į aliejumi išteptą dubenį, pridenkite rankšluoščiu ir palikite šiltoje vietoje apie valandą, kol padvigubės.

Išverskite pakilusią tešlą ant miltais pabarstyto stalviršio, išminkykite. Padalykite į dvi lygias dalis. Suformuokite kepaliukus, įdėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą (ar dvi), pridenkite rankšluoščiu ir vėl palikite ųoltoje vietoje, kol padvigubės. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Kepkite 30-40 minučių.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668