650 g vandens,
25 g šviežių arba 9 g sausų mielių,
1 šaukštelis cukraus,
1 kg miltų,
2 šaukšteliai druskos,
5 šaukštai alyvuogių aliejaus,
300 g žaliųjų ar juodųjų alyvuogių be kauliukų.
GAMINIMAS:
Dalį vandens sumaišykite su mielėmis ir cukrumi. Miltus ir druską suberkite į dubenį, viduryje padarykite duobutę ir supilkite vandenį su mielėmis. Supilkite likusį vandenį (viso gali neprireikti). Minkykite, kol tešla nelips prie rankų. Pamažu supilkite alyvuogių aliejų ir išminkykite. Jei tešla taps labai lipni, įberkite dar šiek tiek miltų.
Suberkite gabaliukais supjaustytas alyvuoges ir įminkykite į tešlą. Suformuokite kamuoliuką, įdėkite į aliejumi išteptą dubenį, pridenkite rankšluoščiu ir palikite šiltoje vietoje apie valandą, kol padvigubės.
Išverskite pakilusią tešlą ant miltais pabarstyto stalviršio, išminkykite. Padalykite į dvi lygias dalis. Suformuokite kepaliukus, įdėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą (ar dvi), pridenkite rankšluoščiu ir vėl palikite ųoltoje vietoje, kol padvigubės. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Kepkite 30-40 minučių.