Vidutinis pekininis kopūstas,
1-2 aitriosios paprikos,
4-5 česnakų skiltelės,
2 cm gabalėlis imbiero šaknies,
šaukštas maltų aitriųjų paprikų,
šaukštas aliejaus,
druskos,
kalendrų.
GAMINIMAS:
Kopūstą perpjaukite išilgai į 4 dalis, apibarstykite druska ir sudėkite į puodą. Paruoškite sūrymą: 3 šaukštus druskos ištirpinkite 1.5 l karšto virinto vandens ir palikite ataušti. Atvėsusiu sūrymu užpilkite kopūstus (vanduo turi apsemti).
Puodą su kopūstais laikykite 2 dienas šiltai. Po 2 dienų paruoškite pagardą. Šviežias paprikas ir česnakus sumalkite mėsmale, suberkite maltas paprikas, tarkuotą imbierą, pagardinkite kapotomis kalendromis, įpilkite aliejaus, įberkite žiupsnelį druskos.
Kopūstus nuplaukite tekančiu vandeniu, nusausinkite, supjaustykite kvadratėliais, sumaišykite su pagardu, sudėkite į plastikinį indą, uždenkite dangčiu ir vėl padėkite 1-2 dienoms į šiltą vietą rūgti.