Nesaldus pyragas su cukinijomis, morkomis ir baklažanais receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Nesaldus pyragas su cukinijomis, morkomis ir baklažanais


INGREDIENTAI:

Tešlai:
200 g miltų,
120 g sviesto,
1-2 šaukštų šalto vandens,
1 šaukšto cukraus,
1 žiupsnelio druskos.

Įdarui:
300 ml grietinėlės,
4 kiaušinių,
2-3 morkų,
2 jaunų cukinijų,
1-2 nedidelių baklažanų,
1/2 šaukštelio cukraus,
1/4 šaukštelio tarkuoto muskato,
1/4 šaukštelio maltos aitriosios paprikos,
druskos,
pipirų.


GAMINIMAS:

Dubenyje miltus išmaišykite su cukrumi ir druska. Tada dėkite stambiai sutarkuotą sviestą ir viską trinkite pirštais, kol pasidarys trupiniai. Supilkite vandenį ir išminkykite tešlą. Suvyniokite į plėvelę ir dėkite į šaldytuvą 30-60 min.

Iš atšaldytos tešlos iškočiokite skritulį ir juo išklokite apskritą kepimo formą. Tešlą subadykite šakute ir dėkite 10 min. į šaldytuvą. Atvėsinkite tešlą aptieskite kepimo popieriumi, ant viršaus užberkite storą sluoksnį džiovintų žirnių arba pupelių. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje 15-20 min. Palikite truputį atvėsti.

Kiaušinius išplakite su grietinėle, cukrumi, muskatu, aitriąja paprika, žiupsniu druskos ir pipirų. Cukinijas, baklažanus ir morkas bulvių skustuku supjaustykite lankščiomis plonomis juostelėmis.

Vieną ant kitos sudėkite tris cukinijos, morkos bei baklažano juosteles ir susukite roželę. Dėkite į apkepto krepšelio vidurį, tada aplink ją pakaitomis sudėkite likusias cukinijų, baklažanų ir morkų juosteles. Ant viršaus supilkite kiaušinių ir grietinėlės plakinį. Kepkite 190 laipsnių orkaitėje 35-40 min.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668