Šventinis kastinys receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Šventinis kastinys


INGREDIENTAI:

1.5 l geros kaimiškos grietinės,
šaukštelis sviesto,
50 g kmynų,
druskos.


GAMINIMAS:

Šaukštą grietinės ir sviestą sukite mediniu šaukštu moliniame inde. Susidarius "kruopelytėms", sukite įstatę į kitą indą su karštu vandeniu (neperšildykite!). Iškėlę iš vandens, vėl dėkite šaukštą grietinės ir šildydami sukite.

Taip kartokite tol, kol bus sudėta visa grietinė. Baigiant sukti, masė turi būti vientisa, balsva. Masei pradėjus tirštėti, suberkite kmynus, pagardinkite druska. Vietoj kmynų galima įberti kvapiųjų pipirų.

Be pipirų ir kmynų, žemaičiai dar deda česnakų sulčių, mėtų, aguonų, svogūnų laiškų. Dažyti kastinį galima morkų ar burokėlių sultimis.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668