1.5 l geros kaimiškos grietinės,
šaukštelis sviesto,
50 g kmynų,
druskos.
GAMINIMAS:
Šaukštą grietinės ir sviestą sukite mediniu šaukštu moliniame inde. Susidarius "kruopelytėms", sukite įstatę į kitą indą su karštu vandeniu (neperšildykite!). Iškėlę iš vandens, vėl dėkite šaukštą grietinės ir šildydami sukite.
Taip kartokite tol, kol bus sudėta visa grietinė. Baigiant sukti, masė turi būti vientisa, balsva. Masei pradėjus tirštėti, suberkite kmynus, pagardinkite druska. Vietoj kmynų galima įberti kvapiųjų pipirų.
Be pipirų ir kmynų, žemaičiai dar deda česnakų sulčių, mėtų, aguonų, svogūnų laiškų. Dažyti kastinį galima morkų ar burokėlių sultimis.