Salotų (lygiomis dalimis gūžinių salotų ir įvairių salotų mišinio),
15-20 vyšninių pomidoriukų,
200 g pievagrybių,
2 šaukštai citrinų sulčių,
400 g kumpio,
žaliojo pesto padažo,
1/3 stiklinės alyvuogių aliejaus,
parmezano.
GAMINIMAS:
Salotų lapus suplėšykite rankomis (gana nemažais gabalėliais), sudėkite per pusę perpjautus pomidoriukus. Pievagrybius supjaustykite griežinėliais, apšlakstykite citrinų sultimis, išmaišykite ir sudėkite į salotas.
Įtarkuokite parmezano. Pestą sumaišykite su aliejumi, supilkite ant salotų ir kruopščiai išmaišykite rankomis. Kumpį supjaustykite nedideliais gabalėliais ir pakepkite, po to sudėkite ant popierinio rankšluoščio, kad nuvarvėtų riebalų perteklius. Kumpio gabalėlius užberkite ant salotų ir patiekite į stalą.