Silkė,
150 g sūdytų lašišų,
5 virti kiaušiniai,
svogūnas,
2 burokėliai,
2 morkos,
20 g želatinos,
0.5 stiklinės vandens,
stiklinė majonezo (galima naudoti grietinę).
GAMINIMAS:
Morkas ir burokėlius išvirkite arba suvyniotus į foliją iškepkite orkaitėje (taip bus skaniau). Želatiną išbrinkinkite vandenyje, silkę ir lašišas supjaustykite mažais gabalėliais, svogūną-kubeliais.
Morkas, burokėlius ir kiaušinius stambiai sutarkuokite. Želatiną pašildykite, bet neužvirinkite, sumaišykite su majonezu arba grietine. Į silikoninę formą (puikiai tiks kekso žiedas) sluoksniuokite ingredientus: pirmiausia sudėkite silkes ir lašišas, tada svogūnus, kiaušinius, morkas, burokėlius.
Kiekvieną sluoksnį patepkite želatinos ir majonezo arba grietinės mišiniu. Laikykite šaldytuve, kol sustings. Patiekite išimtą iš formos.