1 kg atvėsintų ar šaldytų silkių,
4 svogūnai,
0.5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų,
0.5 šaukštelio maltų aitriųjų paprikų,
šaukštas druskos,
šaukštas pomidorų pastos,
50-75 ml acto (9 proc.),
0.5 stiklinės aliejaus.
GAMINIMAS:
Paruoškite silkių filė, tačiau odos nelupkite. Nuplaukite silkes tekančiu vandeniu ir supjaustykite gabalėliais. Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais. Į puodą sudėkite silkių gabalėlius, suberkite druską, juoduosius pipirus, aitriąsias paprikas, sukrėskite pomidorų pastą.
Gerai išmaišykite, supilkite actą ir dar kartą išmaišykite. Supilkite aliejų, suberkite svogūnus ir švelniai išmaišykite. Silkes 3 valandas palaikykite šaldytuve.