500 g jautienos,
150-200 g maltos kiaulienos,
2 morkos,
svogūnas,
1-2 česnakų skiltelės,
0.5-1 stiklinė raudonųjų pupelių,
0.5 stiklinės šaldytų žirnelių,
0.5-1 stiklinė šparaginių pupelių (šviežių arba šaldytų),
2-3 bulvės,
4 šaukštai sojų padažo,
pomidorų pastos,
druskos,
maltų juodųjų pipirų,
cukraus,
maltų saldžiųjų paprikų,
lauro lapas.
GAMINIMAS:
Pupeles mirkykite per naktį, tada nuplaukite ir išvirkite. Vandenį nupilkite. Jautieną užkaiskite dideliame puode (apie 3 l talpos). Kai vanduo užvirs, nugriebkite putas ir įdėkite lauro lapą. Virkite 1-2 val. Išvirtą mėsą išimkite, į sultinį sudėkite smulkiais kubeliais pjaustytas bulves ir išvirkite.
Tada sudėkite virtas pupeles, šiaudeliais pjaustytas morkas, šparagines pupeles ir žirnelius. Supilkite sojų padažą. Smulkiai supjaustytą svogūną apkepkite su 1-1.5 šaukšto pomidorų pastos ir sukrėskite į sriubą.
Tada įdėkite dar apie 2 šaukštus pomidorų pastos ir sukapotus česnakus. Į keptuvę sudėkite maltą mėsą, pasūdykite, pagardinkite pipirais, iškepkite ir sukrėskite į sriubą. Virtą mėsą smulkiai supjaustykite ir taip pat sudėkite į sriubą.
Įberkite truputį cukraus (kad nebūtų rūgštu), saldžiųjų paprikų ir druskos. Pavirkite dar 15-20 minučių.