500 g svogūnų,
jautienos sultinio,
1.5 šaukšto margarino,
1.5 šaukšto miltų,
lauro lapas,
maltų juodųjų pipirų,
4-6 kvietinės duonos riekelės,
3 šaukštai tarkuoto kietojo sūrio,
sviesto,
druskos.
GAMINIMAS:
Susmulkintus svogūnus ir margariną dėkite į puodą ir pakepkite, kol svogūnai įgaus rusvą atspalvį. Suberkite miltus ir nuolat maišydami apkepkite. Įpilkite sultinio, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir įdėkite lauro lapą.
Virkite, kol svogūnai suminkštės. Duonos riekeles apkepkite su sviestu iš abiejų pusių. Sriubą supilkite į keraminius puodelius, į kiekvieną įdėkite po riekelę apkeptos duonos, apibarstykite tarkuotu sūriu, uždenkite dangteliais ir pašaukite į įkaitintą orkaitę. Po kelių minučių, kai sūris išsilydys, puodelius ištraukite ir patiekite.