100 g kopūstų,
burokėlis,
50 g džiovintų grybų,
100 g raudonųjų pupelių,
2-3 bulvės,
morka,
svogūnas,
2-3 pomidorai,
aliejaus,
druskos,
maltų juodųjų pipirų,
sultinio.
GAMINIMAS:
Pupeles mirkykite 7-8 val. Nuplautas užpilkite vandeniu ir virkite 40 min. Vandenį nupilkite. Nevirtose raudonosiose pupelėse yra nuodingų medžiagų, todėl jos visuomet mirkomos arba verdamos atskirame inde ir vanduo niekuomet nenaudojamas kitiems patiekalams.
Morką ir burokėlį stambiai sutarkuokite, svogūną smulkiai supjaustykite. Apkepkite su aliejumi. Pomidorus nuplikykite ir nulupę odeles, susmulkinkite.Sukrėskite prie svogūnų, morkų ir burokėlių. Troškinkite 5 min. Įberkite druskos ir pipirų.
Į puodą įpilkite karšto sultinio, sudėkite pupeles, džiovintus baravykus, šiaudeliais pjaustytas bulves ir virkite 10 min. Smulkiais šiaudeliais supjaustykite kopūstus ir sudėkite į puodą. Kai kopūstai išvirs, sukrėskite kepintas daržoves ir kaitinkite barščius, kol užvirs.