400 g keptos vištienos filė,
4 didelės saujos gražgasčių ir
kitų salotų lapelių,
2 dideli prinokę persikai,
40 g anakardžių,
40 g ožkų sūrio,
2 šaukštai aliejaus,
3 šaukštai graikiško jogurto,
šaukštas cukraus,
svogūnas,
keli mėtų lapeliai,
pagal skonį druskos ir
pipirų.
GAMINIMAS:
Gražgarstes nuplaukite, nukarpykite stambius kotelius ir nusausinkite. Persikus nuplaukite, perpjaukite pusiau ir, pašalinus kauliukus, supjaustykite pasirinkto dydžio skiltelėmis.
Ožkų sūrį sulaužykite nedideliais gabalėliais, suberkite į plakti skirtą indą. Ten pat berkite 3 val. mirkytus anakardžius, mėtų lapelius, cukrų, krėskite jogurtą.
Viską iki vientisumo išplakite elektriniu plakikliu ir atvėsinkite. Gražgarstes ir kitas salotas išdėliokite lėkštėse, ant viršaus dėkite pjaustytą vištieną, abrikosus, smulkintus svogūnus, pilkite aliejaus, viską gerai išmaišykite, pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais. Tiekite su paruoštu atvėsintu pagardu.