3 viščiukų krūtinėlės,
380 g bolivinių balandų,
200 g džiovintų abrikosų,
80 ml aliejaus,
70 g migdolų arba kedrinių pinijų,
2 svogūnai,
5 cm ilgio imbiero šaknies gabalėlis,
3 šaukštai apelsinų sulčių,
saujelė petražolių,
šaukštelis cinamono,
2 žiupsneliai šafrano.
GAMINIMAS:
Didelę skardą išklokite kepimo popieriumi, suberkite riešutus ir šaukite maždaug 12-15 minučių iki 165 laipsnių įkaitintą orkaitę. Leiskite atvėsti. Abrikosus nuplaukite. Abrikosus nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite mažais gabalėliais.
Imbiero šaknį nuplaukite ir smulkiai sutarkuokite. Svogūnus nulupkite ir sukapokite. Vištieną supjaustykite kiek didesniais nei kąsnio dydžio gabalėliais. Petražoles nuskabykite ir sukapokite.
Aliejų užkaitinkite dideliame plačiame puode. Sužerkite svogūnus ir kepkite ant vidutinės kaitros, kol taps tamsūs ir suminkštės. Suberkite virtas bolivines balandas, šafraną, cinamoną, imbierus ir keletą minučių dar pakepinkite.
Supilkite apelsinų sultis ir užvirkite. Sumažinkite kaitrą iki vidutinės ir uždengus troškinkite maždaug 20 minučių, tada įmaišykite vištieną ir kepkite dar 15 minučių. Suberkite vaisius, petražoles ir patiekite.