125 ml kokosų pieno,
90 g miltų,
70 g migdolų,
60 g moliūgų tyrės,
60 ml vynuogių sėklų aliejaus,
50 g rudojo cukraus,
kiaušinis,
du šaukšteliai kepimo miltelių,
šaukštelis citrinos sulčių,
pusė šaukštelio cinamono,
po ketvirtadalį šaukštelio malto imbiero ir
druskos,
saujelė pūstų burnočių sėklų,
rudojo cukraus pabarstyti.
GAMINIMAS:
Orkaitę įkaitinkite iki 180 lapsnių. Nedideliame inde kokosų pieną sumaišykite su citrinos sultimis. Palikite pastovėti 5 minutes. Miltus dideliame dubenyje išsijokite su cinamonu, imbieru, kepimo milteliais ir druska.
Migdolus paskrudinkite sausoje keptuvėje, nulupkite odeles ir virtuviniu kombainu sutrinkite iki miltelių. Juos suberkite į dubenį su miltais ir išmaišykite.
Į didelį indą sukrėskite moliūgų tyrę, įmuškite kiaušinį, suberkite cukrų, supilkite kokosų pieną, aliejų ir išplakite elektriniu plakikliu.
Po šaukštą į gautą masę suberkite sausus ingredientus ir dar kartą gerai išmaišykite. Keksiukų formas ištepkite riebalais, tešlos pilkite tik iki pusės, kad liktų vietos kilti.
Pabarstykite kiekvieno keksiuko viršų ruduoju cukrumi, burnočių sėklomis ir kepkite maždaug 15-18 min., kol dailiai pagels.