0.5 l pieno,
0.5 l atvėsinto virinto vandens,
3-4 kiaušiniai,
1-1.5 stiklinės kvietinių miltų,
1/4 šaukštelio sodos (gesintos lašeliu acto),
2-3 šaukšteliai druskos,
šaukštelis cukraus,
3-4 šaukštai aliejaus,
0.5 kg vištų širdelių,
0.5 kg vištų skrandukų,
svogūnas,
sviesto,
lauro lapas,
maltų juodųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Pieną, vandenį, kiaušinius, druską, cukrų, sodą ir aliejų plakite plaktuvu po truputį berdami išsijotus miltus. Tešla turi būti skysta, tuomet blyneliai bus ploni ir minkšti. 2 val. (galima ir per naktį) tešlą palaikykite šaldytuve.
Prieš kepdami blynelius, tešlą dar kartą išplakite. Iškepkite blynus. Paruoštus skrandukus ir širdeles apkepkite, tuomet įpilkite truputį vandens, įdėkite lauro lapą ir patroškinkite, kol suminkštės (ant mažos ugnies apie 1 val.).
Sumalkite, sumaišykite su svieste pakeptais smulkintais svogūnais, pasūdykite ir pagardinkite pipirais. Tada po truputį pildami sultinį, kuriame įdarą troškinote, išgaukite norimą konsistenciją (tik nepadauginkite, kad nebūtų itin skystas).
Dėkite po šaukštelį įdaro ant iškeptų blynelių, juos susukite ir pakepkite su sviestu, kol gražiai apskrus.