300 g vištų širdelių,
6 šaukštai makaronų,
150 g kiaulienos šoninės,
7-8 bulvės,
2 vidutinio dydžio morkos,
3.5 l vandens,
4 šaukštai rafinuoto aliejaus,
ryšelis šviežių žalumynų,
žiupsnelis druskos,
nemaltų juodųjų pipirų,
kitų mėgstamų prieskonių.
GAMINIMAS:
Pirmiausia tekančiu šaltu vandeniu nuplaukite širdeles, šoninę ir supjaustykite. Sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu ir užkaiskite. Kai užvirs, nugriebkite putas ir virkite ant vidutinės ugnies apie 10 min.
Daržoves nuvalykite ir supjaustykite. Morkas pakepkite su įkaitintu aliejumi, kol suminkštės. Daržoves sudėkite į puodą. Tuojau pat suberkite makaronus, pagardinkite druska, pipirais ir kitais prieskoniais.
Virkite ant mažos ugnies apie 30-40 min. Žalumynus susmulkinkite ir suberkite į sriubą. Nukaiskite, uždenkite dangčiu ir palikite pastovėti 10 min.