Baklažanų užkanda su pomidorais ir žalumynais receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Baklažanų užkanda su pomidorais ir žalumynais


INGREDIENTAI:

3 baklažanai,
300 g vyšninių pomidorų,
2 česnakų skiltelės,
šaukštas bazilikų,
1/4 šaukštelio raudonėlių,
1/4 šaukštelio čiobrelių,
3 šaukštai alyvuogių aliejaus,
druskos.


GAMINIMAS:

Vyšninius pomidorus supjaustykite į 4 dalis, suberkite susmulkintus česnakus, bazilikus, raudonėlius ir čiobrelius. Pasūdykite, įpilkite 1.5 šaukšto aliejaus ir išmaišykite. Patariama daržoves iš anksto pasūdyti, o tada jau pilti aliejų, antraip į jas neįsigers druska, o štai aliejus bus nemaloniai sūrus.

Baklažanus nuplaukite ir supjaustykite išilgai ne plonesnėmis kaip 1 cm storio plokštelėmis. Aštriu peiliu išraižykite langelius. Sudėkite į karščiui atsparų indą, pateptą 1.5 šaukšto aliejaus, ant viršaus sudėkite su žalumynais paruoštus pomidorus. Kepkite 10-15 min. iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Patiekite, kai atvės.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668