400 g jautienos be kaulų,
didelis baklažanas,
vidutinis svogūnas,
400 g pomidorų minkštimo,
česnako skiltelė,
2 šaukštai aliejaus,
druskos,
maltų juodųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Mėsą nuplaukite ir supjaustykite nedideliais gabalėliais, į puodą įpilkite truputį daugiau nei litrą vandens ir virkite, kol mėsa bus beveik minkšta. Baklažaną nuplaukite ir supjaustykite maždaug 1.5x1.5 cm dydžio gabalėliais.
Svogūną ir česnaką nulupkite ir susmulkinkite. Puode, kuriame virsite sriubą, įkaitinkite aliejų ir pakepkite svogūnus apie 5 min. Sudėkite baklažanus ir kepkite vis pamaišydami 7 min. Tada suberkite česnakus, sukrėskite pomidorus.
Pagardinkite druska ir pipirais, troškinkite ant mažos ugnies 7 min. Supilkite sultinį su mėsa, pakaitinkite, kol užvirs, nugriebkite putas. Jei reikia, dar pasūdykite. Gaminkite su grietine ir žalumynais.