Kepti kopūstai su kiaušiniais receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Kepti kopūstai su kiaušiniais


INGREDIENTAI:

Šviežio kopūsto gūžė,
4 kiaušiniai,
druskos,
aliejaus,
žalumynų.


GAMINIMAS:

Kopūstą nuplaukite. Jei reikia, pašalinkite pageltusius išorinius lapus. Kopūsto kotą nupjaukite iki gūžės. Supjaustykite kopūstą stambiomis skiltimis kartu su kotu: jis padės išlaikyti gabalėlių formą.

Dideliame puode užvirkite vandenį su druska (litrui vandens - maždaug šaukštelis druskos). Kruopščiai suleiskite į verdantį vandenį kopūstų skilteles ir, kai užvirs, 10 minučių pavirkite (kol suminkštės).

Kol kopūstai virs, giliame dubenėlyje išplakite kiaušinius su pora žiupsnelų druskos. Išvirusius kopūstus labai atsargiai išgriebkite samčiu iš vandens ir sudėkite į kiaurasamtį. Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų.

Kopūstų skilteles iš abiejų pusių panardinkite į kiaušinių plakinį ir dėkite į įkaitintą keptuvę. Apkepkite iš abiejų pusių. Jei keletas lapelių atitrūko nuo gabalėlių, juos irgi pamirkykite plaktuose kiaušiniuose, uždėkite ant skiltelių ir kepkite kartu. Patiekalą pabarstykite šviežiais žalumynais.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668