800 g morkų,
100 g fetos sūrio,
80 ml alyvuogių aliejaus,
30 g sviesto,
2 šaukštų smulkiai kapotų mėtų,
4 mažų čiabatų,
1 šaukšto stambiai maltų kmynų,
druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Čiabatas perpjaukite per pusę, aptepkite ištirpintu sviestu ir sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje 10 min. Fetos sūrį supjaustykite nedideliais gabalėliais.
Morkas supjaustykite riekelėmis ir dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Apšlakstykite dviem šaukštais aliejaus, pabarstykite druska, pipirais, uždenkite folija ir 200 laipsnių orkaitėje kepkite 40-45 min. Ataušinkite ir sutrinkite elektriniu trintuvu.
Į masę suberkite kmynus, mėtas ir išmaišykite. Užtepą padalykite į lėkštes, apdėkite fetos sūrio gabalėliais, apšlakstykite likusiu aliejumi ir papuoškite bazilikų lapeliais. Patiekite su čiabatos skrebučiais.