Morkų užtepas su fetos sūriu receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Morkų užtepas su fetos sūriu


INGREDIENTAI:

800 g morkų,
100 g fetos sūrio,
80 ml alyvuogių aliejaus,
30 g sviesto,
2 šaukštų smulkiai kapotų mėtų,
4 mažų čiabatų,
1 šaukšto stambiai maltų kmynų,
druskos,
pipirų.


GAMINIMAS:

Čiabatas perpjaukite per pusę, aptepkite ištirpintu sviestu ir sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje 10 min. Fetos sūrį supjaustykite nedideliais gabalėliais.

Morkas supjaustykite riekelėmis ir dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Apšlakstykite dviem šaukštais aliejaus, pabarstykite druska, pipirais, uždenkite folija ir 200 laipsnių orkaitėje kepkite 40-45 min. Ataušinkite ir sutrinkite elektriniu trintuvu.

Į masę suberkite kmynus, mėtas ir išmaišykite. Užtepą padalykite į lėkštes, apdėkite fetos sūrio gabalėliais, apšlakstykite likusiu aliejumi ir papuoškite bazilikų lapeliais. Patiekite su čiabatos skrebučiais.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668