600 g pievagrybių,
100 g sviesto,
1 svogūno,
4 porų,
1 nedidelės morkos,
50 g miltų.
Taip pat reikės:
200 ml sauso baltojo vyno,
200 ml grietinėlės,
200 ml daržovių sultinio,
100 ml grietinės,
1 šaukšto alyvuogių aliejaus,
1/4 šaukštelio džiovintų čiobrelių,
1 šaukštelio druskos,
1 žiupsnelio pipirų.
GAMINIMAS:
Pievagrybius supjaustykite riekelėmis, svogūną ir porus - smulkiai. Morką sutarkuokite. Puode įkaitinkite aliejų su sviestu ir išmaišykite. Dėkite svogūną, porus, morką, pievagrybius, suberkite čiobrelius, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir ant silpnos ugnies troškinkite 10 min.
Suberkite miltus ir išmaišykite. Supilkite vyną ir virkite 5 min. Tada supilkite sultinį ir virkite dar 5 min. Sriubą sutrinkite elektriniu trintuvu iki vientisos masės. Supilkite grietinėlę, sukrėskite grietinę ir maišydami užvirinkite. Sriubą supilstykite į dubenėlius, papuoškite keptomis pievagrybių riekelėmis.