200 g lakštinių su špinatais,
400 g virtos vištienos,
3 šaukštai pesto,
80 g tarkuoto parmezano,
gabalėlis aitriosios paprikos,
skiltelė česnako,
pagal skonį rozmarinų,
3 šaukštai alyvuogių aliejaus,
pagal skonį druskos ir
šviežiai maltų juodųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Lakštinius išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės, perkoškite, samtelį skysčio pasilikite. Česnaką nulupkite, sukapokite. Aitriąją papriką perpjaukite per pusę, išvalykite, irgi sukapokite. Didelėje keptuvėje aliejų užkaitinkite, suberkite česnakus ir vis pamaišant kepkite ant mažos kaitros, kol dailiai pagels.
Suberkite aitriąsias paprikas, smulkintą vištieną ir kepkite dar apie 6 min., kol mėsa apskrus. Nuo makaronų likusį samtį skysčio užpilkite ant vištienos ir dar 10 min. patroškinkite. Į keptuvę sukrėskite makaronus, pestą, gerai išmaišykite, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite prieskoniais ir išdėliokite į lėkštes. Tiekite apibarsčius parmezanu.