400 g šaldytų šparaginių pupelių,
maža aitrioji paprika,
50 g kedrinių pinijų,
petražolių,
alyvuogių aliejaus,
druskos.
GAMINIMAS:
Papriką perpjaukite išilgai perpus, išvalykite sėklas (jeigu nemėgstate itin aštriai), minkštimą smulkiai supjaustykite. Keptuvėje įkaitinkite truputį aliejaus, suberkite kedrines pinijas, paprikas ir kepkite maišydami 2 min. Nukaiskite.
Neatšildytas pupeles išvirkite pasūdytame vandenyje (virkite 3-5 min.). Nuovirą nupilkite, pupeles nusausinkite, įpilkite truputį alyvuogių aliejaus, suberkite pinijas ir paprikas. Pakaitinkite maišydami 3 min.
Labai smulkiai sukapokite petražoles, suberkite į pupeles, pagardinkite druska, išmaišykite ir nukaiskite. Palikite šiek tiek pastovėti ir patiekite prie raudonų žuvų ar neriebios paukštienos patiekalų.