400 g Lubella plunksnelės formos visadalių grūdų makaronų,
2 skiltelės česnako,
2 aitriosios paprikos,
16 vyšninių pomidorų,
keletas bazilikų lapelių,
šiek tiek tarkuoto parmezano,
žiupsnelis druskos,
pipirų,
šlakelis alyvuogių aliejaus
GAMINIMAS:
Makaronus išvirkite, nukoškite, pasiliekant puodelį nuoviro. Puode įkaitinkite aliejų ir jame apkepkite sukapotas česnako skilteles, baziliko stiebelius ir aitriąsias paprikas. Dėkite per pusę perpjautus pomidorus, išmaišykite, paskaninkite druska ir pipirais bei troškinkite 3-5 minutes, kol padažas sutirštės ir įgers prieskonių aromatą.
Į padažą suberkite makaronus, sukapotus baziliko lapelius ir gerai išmaišykite, pagal poreikį praskiedžiant pasiliktu nuoviru. Patiekite apibarsčius tarkuotu parmezanu.